Een Sus-team bestaat uit ervaren, sociale en verbaal sterke particuliere (horeca)beveiligers die in een bepaald gebied het uitgaanspubliek vroegtijdig sussen, corrigeren en wijzen op de (gedrag)regels.Een goed functionerend Sus-team signaleert misstanden en weet deze snel en op een vriendelijke maar effectieve wijze te voorkomen of te verhelpen.

 

Doel en doelgroep

Sus-teams richten zich op uitgaanspubliek dat overlastgevend en norm overschrijdend gedrag (dreigt te) vertonen. Iedereen die voor overlast zorgt, wordt aangesproken. Het doel is om een veilige uitgaansomgeving te creƫren door overlast in een uitgaansgebied (openbare ruimte) tijdens het uitgaan vroegtijdig en gericht aan te pakken.
Sus-teams zijn niet bevoegd om in te grijpen. Ze maken het uitgaanspubliek vroegtijdig bewust van hun gedrag. Op die manier werken ze aanvullend op en ter ondersteuning van de politie en gemeente. Bovendien hebben ze een positieve invloed op de samenwerking tussen politie en particuliere beveiligers.

RCM Security beschikt over vaardige mensen die zo’n sus-team kunnen vormen voor u horeca gelegenheid / evenement / gemeente.